Bygg din drömbil

Classic sport car

För dig som älskar veteranbilar, lovar vi att det finns inget som är lika tillfredsställande som att köra runt i bil du har restaurerat och byggt ihop själv.

Att hitta en trasig bil är inte svårt. Frågan är bara om de har din modell, den där bilen du har drömt om sedan du var liten. Ha lite tålamod och undersök gärna hur det står till över gränsen i Finland och Danmark. Har man tiden och pengarna kan man till och med importerat en bil från Tyskland.

När man väl ha sin bil i garaget börjar det hårda arbetet. Att lära sig restaureringstekniker medan man arbetar kostar så klart tid men är också kul. YouTube är en toppenkälla för att se hur man gör när man ska byta och installera nya delar. Det är också viktigt att vara försiktig när man ska börja dra elen. Är man helt ovan behöver man kanske kontakta en elektriker eller till och med med be en verkstad göra jobbet åt en. Kopplar man fel eller gör ett bristfälligt arbete, kan det bli kortslutning och så står man där med en brinnande bil.

En av de mer långdragna momenten är att hitta alla delar, speciellt om man vill ha originaldelar. Man kan behöva vänta på att delarna dyker upp på marknaden, så det gäller att ha tålamod.

Ha dock alltid slutet i åtanke, tänk på hur fantastiskt det kommer att kännas att glida nedför gatan i din sprillans nya veterandrömbil!