Utrusta garaget med en lyft

billyft_327824033

Vill man komma inunder bilen är man ju normalt sett begränsad till att använda något som en domkraft och sedan försöka krypa under bilen för att komma åt. Är man dock en seriös hobbymekaniker eller liknande kan man faktiskt överväga att satsa på något större, dyrare, men även långt mer praktiskt: en lyft.

Det finns ett antal olika modeller man kan titta på och medan utrymme alltid kommer att vara en stor fråga kan nog många överväga en pelarlyft. Två- eller fyrpelarlyftar tar upp en hel del yta i garaget som inte alla kan tillgodose utan omfattande ombyggnader, men en som består av endast en pelare är kan vara bättre att satsa på.

Den stora frågan här är så klar om man har tillräckligt med höjd i garaget. Även de mindre är nog svårt att få in i ett vanligt garage då de kan kräva närmare tre meters höjd, åtminstone om man vill lyfta bilen så högt som möjligt. Maxlyft är ju dock inte ett krav. Så länge det bara är högt nog att faktiskt ställa in lyften går det ju alltid att vara försiktig med att inte lyfta bilen för högt.

Enpelarlyftar kommer med lite olika lyftkapacitet men en undre gräns skulle nog kunna sägas vara kring två ton. De finns de som har lägre lyftkraft med dessa är mer anpassade för trädgårdsmaskiner som exempelvis sittgräsklippare och liknande är riktiga bilar. Fordon som väger mer än tre ton är dock inte anpassade att lyftas av enpelarlyftar utan kräver något med lite mer kraft och stabilitet.

En lyft är en stor investering för garaget. Men är man verkligen seriös med sitt garage och möjligheterna det ska ha är det absolut något man kan överväga.