Fixa till din ATV

En ATV är ett mångsidigt fordon. Du kan använda den som en leksak, för transporter men även som ett redskap i jord- eller skogsbruk. När du köper en sprillans ny är den i princip naken men med rätt tillbehör blir den mycket mer användbar. Köp hem det du behöver för att få ett bättre fordon.

Uppfräschning

Har du köpt en begagnad eller om den du redan har börjar bli sliten kan det vara dags för en uppfräschning. Våren är rätt tid att göra det på om din ATV stått stilla under vintern. Olja och filter behöver bytas och handtag samt kablar kan behöva ses över.

Utrustning

En utrustad ATV kan vara till stor hjälp. Har du en vagn till den kan du använda den till att sjösätta en mindre båt. Har du vinsch kan du montera en kran och använda den som skogstraktor. Innan du ger dig ut i skogen bör du dock känna till reglerna som gäller.

Vinterutrustning

Vill du använda din ATV på vintern finns det larvband att montera. Med dessa monterade finns det inget som stoppar den. Tycker du om längdskidåkning kan du göra fina skidspår med en spårdragare, du bör ha larvbanden monterade för att få bra grepp i snön.